HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ev Dekorasyonunda Tablo Seçimi İpuçları

17-05-2023 12:22
Ev Dekorasyonunda Tablo Seçimi İpuçları
Eviniz, sizi ve hayatınızı yansıtan bir alan. Sıcaklığı, konforu ve özel dokunuşlarıyla sizin için kutsal bir alan haline gelir ve ev dekorasyonu da tam olarak bu özel alanınızı daha da özel kılmak için tasarlanır. Dekorasyonda dikkat edilmesi gereken pek çok unsur vardır, fakat tablo seçimi özellikle evinizin karakterini yansıtırken aynı zamanda ruh halinizi de yansıtacak bir unsur. Tablolar, bir evin kalbi gibidir. Onların doğru seçimi evinizdeki atmosferi tam anlamıyla değiştirebilir. Bu nedenle, seçeceğiniz tablolar evinizin karakterini ve sizin kişiliğinizi yansıtmalıdır. Ayrıca sizin kişisel tarzınızı ve zevklerinizi barındırmalıdır. Bu sayede, evinize girdiğinizde kendinizi huzurlu ve rahat hissedebilirsiniz.

Salona Tablo Nasıl Seçilir?

Salon, evimizin en çok kullanılan ve en özel mekanlarından biridir.Salonunuzun dekorasyonu, evinizin genel havasını yansıtır ve misafirlerinizin ilk izlenimini belirler. Bu nedenle, salona yerleştireceğiniz tabloların seçimi de büyük önem taşır. Doğru tablo seçimiyle salonunuzda estetik bir görünüm oluşturabilirsiniz. İşte salona tablo seçimi ile ilgili ipuçları:

Mobilyalarınız ne kadar özenle seçilmiş olursa olsun, uyumsuz bir tablo tüm dekorasyonunuzu mahvedebilir. Salonunuzun tarzına uygun tablolar seçerek, evinizi daha şık ve etkileyici hale getirebilirsiniz. Ancak sadece uyumlu olması yeterli değil aynı zamanda boyut ve renk uyumuna da dikkat etmek gerekiyor. Tablolarınızı doğru yerde ve doğru yükseklikte asmanız da çok önemlidir. Doğru bir tablo seçimi evinize pozitif bir enerji katmasının yanı sıra yaşam alanlarınızda keyifli bir atmosfer oluşturur. Unutmayın, eviniz kişisel alanınız ve bu alanda kendinizi mutlu ve rahat hissetmek çok önemlidir. Salon için tablo seçimi yaparken sadece estetik kaygılarınızı değil aynı zamanda duygusal bağınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Böylece salonunuzdaki tablolar sadece dekorasyonunuzu tamamlamakla kalmayacak aynı zamanda size özel bir anlam da katacak! Etkili ve doğru tablo seçimi ile evinizde güzel bir atmosfer oluşturabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

tablo-secimi

Yatak Odası Tablo Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yatak odası, evimizin en özel ve kişisel mekanlarından biridir. Yatak odası tablo seçimi de bu noktada oldukça önemlidir. Tablo seçimi yaparken, yatak odasının atmosferine uygun renkler kullanmak gerekir. Yatak odası dinlenmek ve rahatlamak için tasarlanmış bir mekan olduğu için tablolarda sakinleştirici ve rahatlatıcı renkler kullanmak doğru bir seçim olacaktır. Ayrıca, tablonun boyutu da yatak odasının genişliği ile orantılı olmalıdır. Büyük bir tablo yatak odasını daraltırken, küçük bir tablo da duvarın boş kalmasına neden olabilir. Tabii ki tablonun boyutu ve konumu da dikkatli belirlenmelidir. Yatak başındaki tablo, yatağın boyutu ve yüksekliği ile uyumlu olmalıdır. Ayrıca, yatak odasının tarzına uygun bir tablo seçmek, yatak odasının atmosferini tamamlayacak ve dekorasyonu olumlu etkileyecektir. Tablo seçimi yaparken duvar rengini de dikkate almak gereklidir. Duvarın rengi ile tablonun rengi de ahenkli olmalıdır. Bu sayede yatak odasının dekorasyonu daha uyumlu ve estetik bir hale gelecektir.

yatak-odasi-tablo-secimi 

 

Dekorasyona Uygun Tablo Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ev dekorasyonunda tablo seçimi dekorasyonun en büyük yapı taşlarını oluşturur. Seçeceğinin tablonun sizin dilinizden konuşması yani sizi tamamlaması gerekir. İşte dekorasyona uygun tablo seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

1- Tablonun Boyutuna Tablonun boyutu, dekorasyonda büyük bir rol oynar. Tablonun boyutu bulunduğu odanın genişliği, mobilyaların boyutu ve yerleşimi ile orantılı olmalıdır. Bir odanın büyüklüğüne göre tablo boyutu da önem kazanır. Büyük bir tablo küçük bir odada fazla ve boğucu görünebilirken küçük bir tablo büyük bir odada kaybolabilir. Doğru boyutta bir tablo seçmek odanın dekorasyonunu tamamlar.

2- Tablonun Tasarımına Dikkat Edin: Tablonun tasarımı bulunduğu odanın tarzı ile uyumlu olmalıdır. Modern bir odada soyut tablolar kullanmak, klasik bir odada natürmort tablolar tercih etmek uygun olacaktır. Ayrıca tablonun tasarımı kişisel zevklerimize de uygun olmalıdır. Sevdiğimiz tasarımları tercih etmek odaya kişisel bir dokunuş katar.

3- Tablonun Rengine Dikkat Edin: Tablonun rengi, ev dekorasyonunda bir müzik aletindeki nota gibi önemli bir unsur. Uyumsuz bir nota gibi, tablonun rengi dekorasyonunuzu bozabilir. Uyumlu bir nota gibi, tablonun rengi dekorasyonunuzun güzelliğini arttırabilir. Tablonun rengi, evinizi bir yüzükteki taş gibi tamamlayacak önemli bir detaydır. Doğru renkleri seçerek, evinize müthiş bir renk paleti kazandırabilirsiniz.


ev-dekorasyonunda-tablo-secimi 

 

Evin Tarzına Uygun Seçilen Kanvas Tablo Duvara Nasıl Asılır?

Evinize uygun kanvas tabloları seçmek ve Tenda Exclusive'in geniş ürün yelpazesinden faydalanmak dekorasyonunuzun tamamlanması için size harika seçenekler sunabilir. Tenda Exclusive farklı boyutlarda, renklerde ve tasarımlarda birçok kanvas tablo seçeneğine sahiptir. İşte, evinize alabileceğiniz kanvas tablo çeşitleri:

David Kanvas Tablolar: Modern bir tarza sahip evler için idealdir. Farklı renklerin ve desenlerin yer aldığı David tablolar kullanıldığı alana canlılık katar ve estetik bir hava dekorasyon yaratmanıza yardımcı olur.

Natürmort Kanvas Tablolar: Natürmort kanvas tablolar, doğal bir tarzı olan evler için uygundur. Çiçekler, meyveler ve diğer doğal unsurların yer aldığı bu tablolar evinize doğal bir hava katar ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratır.

Manzara Kanvas Tablolar: Tenda Exclusive'in manzara kanvas tabloları, evinizde doğanın güzelliğini yansıtmak için mükemmel bir seçimdir. Deniz manzaraları, dağ manzaraları ve diğer doğal manzaraların yer aldığı bu tablolar evinizde huzurlu bir hava estirir. Sanat Kanvas Tablolar: Sanat kanvas tabloları, evinizde sanatsal bir hava yaratmak için idealdir. Ünlü ressamların eserlerinin yer aldığı bu tablolar evinize özgün bir hava katar ve estetik bir atmosfer yaratır.

Evinizin tarzına uygun bir kanvas tablo seçerek, dekorasyonunuzu tamamlayabilir ve evinizde kişisel bir dokunuş yaratabilirsiniz. Ev dekorasyonu tablo seçimi sizi zorlayabilir ama bu blogda verdiğimiz tavsiyeler size yardımcı olabilir.
Retina Dijital
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.