HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir?

20-05-2022 14:38
Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir?

Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir?

Duvarlara renk ve hareket kazandıran duvar kağıtlarını yıpratmadan ve onlara zarar vermeden nasıl temizleyecebileceğinizi biliyor musunuz? Yaşam alanlarını şıklaştıran ve farklı bir hava katan duvar kağıtları son derece hoş görünseler de maalesef tozu, kiri ve parmak izlerini çekerler. Bu nedenle duvar kağıtları bir süre sonra kirlenir ve renkleri solabilir. Bu durumun önüne geçmek için duvar kağıtlarını düzenli aralıklar ile temizlemeniz gerekir. Peki duvar kağıtları nasıl temizlenir? Duvar kağıtlarınız rengini ve canlılığı kaybetmesin diye duvar kağıdı temizliğinin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.
 

Duvar Kağıdı Temizlerken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Duvarlarınızı sıkıcılıktan kurtaran duvar kağıtlarınızı temizlerken ve onlara bakım yaparken bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle duvar kağıtları adından anlaşıldığı gibi kağıt tabanlı bir malzeme olduğundan dolayı temizlik sırasında kağıda zarar verme ihtimali bulunan ağır kimyasal maddeler kullanmamalısınız. Duvar kağıtlarınızı temizlerken su yardımıyla yoğunluğu azaltılmış temizleyiciler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Duvar kağıdı temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise silme işlemini gerçekleştirdiğiniz bezin ya da süngerin sert olmamasıdır. Temizliği yumuşak bir bez veya sünger ile yaptığınızda duvar kağıtlarının deforme olmasının önüne geçersiniz. Ayrıca duvar kağıdının tamamını temizledikten sonra başka bir işleme geçmeden önce duvar kağıdının kuruduğundan emin olmalısınız. Duvar kağıdı temizliği sırasında kullandığınız bez ya da süngerin çok fazla ıslak olmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde bezdeki su duvar kağıdının arasına sızarak ona zarar verebilir. Bu nedenle kurulama işlemi esnasında son derece dikkatli olmalısınız.
 

Duvar Kağıdı Temizliğinde Hangi Temizlik Malzemeleri Kullanılır?

Silme özelliği bulunan duvar kağıtlarını temizlerken şu malzemeleri kullanabilirsiniz;
 
  • Boraks
  • Arap sabunu
  • Karbonat
  • Beyaz sirke
  • Bulaşık deterjanı
  • Ilık su
  • Renk vermeyen yumuşak bir bez ya da sünger
  • Saf amonyak 
Bu saydığımız ürünler duvar kağıdının türüne göre su ile karıştırılarak ya da farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Ek olarak duvar kağıdı temizliği için özel olarak üretilen solüsyonlar da bulunmaktadır.  


 

Duvar Kağıdı Nasıl Silinir?

Duvar dekorasyonunun en önemli parçası olan duvar kağıtlarının titizlikle silinmesi gerekiyor. Peki duvar kağıdı nasıl silinir? Duvar kağıdını silmeden önce duvar kağıtlarının silinebilir özelliğinin bulunduğundan emin olmalısınız. Eğer silinebilir duvar kağıtlarına sahipseniz hazırladığınız temizlik suyu ve yumuşak bir bez yardımı ile nazikçe duvar kağıtlarınızı silebilirsiniz. Duvar kağıdı silme işlemi sırasında dilerseniz mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Duvar kağıdını silerken sert hareketlerden kaçınmalı ve mümkün olduğunda yumuşak hareketler ile temizlemelisiniz. Sert bir hareket duvar kağıdının yıpranmasına ya da yırtılmasına neden olabilir. Ancak mutfak ve salon gibi sık kullanılan alanlardaki duvar kağıtları daha fazla kirlenebildiği için bu alanlardaki duvar kağıtlarının ovmaya müsait dayanıklı alanlarını daha ayrıntılı şekilde silebilirsiniz. Silmeye ve su ile temizlenmeye uygun olmayan duvar kağıtları ise elektrik süpürgesi yardımı ile temizlenmelidir. Silinmeye uygun olmayan duvar kağıtlarınız için elektrik süpürgesine yumuşak başlıklı bir fırça takarak yukarıdan aşağıya doğru hafif toz alma yöntemini deneyebilirsiniz.
 

Kolay Temizlenebilir Yapısıyla Tenda Exclusive Duvar Kağıtları Evinizde Bambaşka Bir Dünya Yaratacak

Şık görünümünün yanı sıra temizleme kolaylığına sahip Tenda Exclusive duvar kağıtları arasından zevkinize ve tarzınıza uygun olan modeli yaşam alanlarınızda tercih ederek evinizin atmosferini değiştirebilirsiniz. Kaliteli dokusu ve eşsiz desenleri ile göz dolduran Tenda Exclusive duvar kağıtlarını iç mekanlarınıza ek olarak dış mekan duvarlarınızda da kullanabilirsiniz. Dış mekan duvarlarına uygun duvar kağıdı modelleri yağmur ve kar gibi dış etkenlere karşı da son derece dayanıklıdır. Roberto Cavalli, Versace, Fornasetti ve Missoni gibi dünyaca ünlü markaların da duvar kağıtlarını da bünyesinde bulunduran Tenda Exclusive duvarlarınızı zevklerinize uygun şekilde süslemenize yardımcı olur.
Retina Dijital
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.